a & a relatietherapie 
duo-therapeuten: ervaren, betrokken en oplossingsgericht.

Anita Hekker
Ik ben geboren in Brabant (Ledeacker) in 1962 als oudste dochter in een gezin met 7 kinderen. Inmiddels 32 jaar gehuwd en moeder van 2 volwassen zoons. Vanaf mijn diplomering heb ik in de (jeugd-)hulpverlening gewerkt. 

Als pleegouder heb ik veel geoefend met afstand en nabijheid en kwetsbaarheid. De Kempler-opleiding (psycho-sociale hulpverlening en Gestalt-gezinstherapie) en ook de EFT-opleiding hebben mij als persoon en professional gevormd. Zo ben ik er van overtuigd dat de mens die je bent, hoe je contact maakt dát is wat het verschil maakt.                        
Ik ben toegankelijk, open en direct. Ik heb snel in de gaten wat er speelt en maak dat op respectvolle wijze bespreekbaar. Ik ben makkelijk om mee te praten en kan ingewikkelde zaken helder uitleggen.

In relatietherapie help ik je om weer contact te maken met jezelf. Te voelen waar je zit, wat je nodig hebt. Vanuit een veilig contact met jezelf vind je de moed om je kwetsbaarheid te delen met je partner, om je hart weer open te stellen. Om te laten zien wie je bent, wat jouw behoefte is en om de liefde weer te laten stromen. Daar wil ik je graag bij helpen. In jouw tempo, met respect voor jouw grenzen. Ik help jullie om weer te verbinden.

Kernbegrippen: authentiek, spiritueel, verbindend.

 

 

 

 Anneloor Reintjes

Ik ben 61 jaar, samenwonend en moeder van een volwassen dochter. Na jarenlange ervaring in de (jeugd-)gezinshulpverlening durf ik te vertrouwen op mijn kennis, ervaring en intuïtie in het werken met partnerrelaties.  

Waar ik nieuwsgierig naar ben en wat mij raakt in het werken met relaties, is de veerkracht die mensen laten zien. Wanneer het voor jezelf nog te spannend is, kan ik je stimuleren tot zelfonderzoek. Ik kan je aan het denken zetten en 'de dans' verhelderen waarin jullie verstrikt zijn geraakt. Ik blijf bij je, zorg ervoor dat je elkaar ruimte kunt geven voor herstel, waarbij je niet uit het contact gaat met elkaar. Een herstellende verbinding zorgt ervoor dat de energie weer gaat stromen en dat jullie weer vertrouwen krijgen in elkaar. 

Mijn achtergrond: Maatschappelijk werk, trainingen op het gebied van opvoedingsondersteuning, gezinsbehandeling, verbindende communicatie, de Kempler-opleiding (psychosociale hulpverlening), EFT. 

Kernbegrippen: persoonlijk zijn, empathisch, geduldig

Duo-therapeuten:

Anneloor en Anita kiezen er bewust voor om als duo stellen te begeleiden. In de relatietherapie gaat het om de interactie. De ene partner reageert op de andere. Dat zit soms in hele kleine signalen. Met twee therapeuten zien we meer, vullen we elkaar aan, zijn we stevig op elkaar ingespeeld en voelen we goed wat er tussen jullie gebeurt. Optimale aandacht voor allebei.

Anneloor & Anita samen maken het je makkelijk om over de dingen te praten die je thuis uit de weg gaat. Pijn en verdriet mag er zijn maar ook bij confrontaties blijven ze je steunen in je goede bedoelingen. Ook als jullie niet gewend zijn om over gevoelens te praten ben je bij Anneloor en Anita aan het goede adres. 

Hoe je bent opgegroeid, of je je gezien hebt gevoeld als kind, bepaalt hoe je in het leven staat. En dat neem je mee in relaties. Ben je autonoom en kun je je verbinden met anderen? Opkomen voor jezelf en je eigen behoefte en tegelijk ook verbonden zijn en rekening houden met je partner; is dat in goede balans?  Wanneer je je oprecht kunt verbinden met een ander sta je niet alleen. Je kunt het leven aan, ook wanneer er heftige levensgebeurtenissen op je pad komen. Je voelt je gewaardeerd en de moeite waard en durft je te laten zien zoals je bent.